Ova majka dvoje djece od samouke kuharice pretvorila se u pravu kućnu božicu, kako je od milja zovu Britanci, koji požudno gutaju njezine kulinarske savjete u televizijskim emisijama i priručnicima.
Za to je zaslužna nevjerojatna lakoća kojom Nigella u svako godišnje doba priprema ukusna jela i stvara domaću atmosferu koja miriše na bakine kolače. Pritom se ne oslanja na “šminkersku hranu”:
- Nitko nije suviše profinjen da uživa u jednostavnim užicima domaće kuhinje koja budi radost u srcu - tvrdi Nigella.
Nigellina čokoladna torta s crnim pivom
Sastojci: 250 ml crnog piva, 250 g neslanog maslaca, 75 g kakaa, 400 g šećera, 142 ml kiselog vrhnja, 2 jaja, 275 g brašna, 2 žlice sode bikarbone, vanilija.
Priprema: U lonac dodajte pivo i maslac. Grijte dok se maslac ne otopi, a onda dodajte kakao i šećer. Izmiješajte vrhnje s jajima i vanilijom, ulijte u lonac s pivom te dodajte brašno i sodu bikarbonu. Smjesu pecite 45 minuta na 180°C. Kad se torta ohladi, premažite je glazurom od šećera, vrhnja i jaja.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: