Svako malo je lijepo isprobati neko novo jelo. U ove vruće mjesece lijepo je kad se može napraviti brzi i fini ručak. Za sve koji vole iznenaditi nepce, heljdina pita je pun pogodak...
Vidi originalni članak
Sastojci:
Tijesto:
- 500 g brašna
- žličica soli
- 2 žlice ulja
- 100 ml vode
Nadjev:
- 300 g heljdine kaše
- prstohvat soli
- 200 g kravljeg sira
- 100 g kiselog vrhnja
- jaje
- ulje za premazivanje
Priprema:
- Heljdu prelijte vodom pa kuhajte dok ne zavrije.
- Ugasite vatru i ostavite oko pola sata.
- Zatim je ocijedite, pomiješajte sa sirom, vrhnjem i jajem te posolite.
- Umijesite glatko i mekano tijesto pa ga podijelite.
- Pustite na toplom oko 20 minuta pa ga razvaljajte i razvucite u tanko tijesto.
- Premažite ga uljem i polovicom nadjeva pa zamotajte u savijaču.
- Ponovite s ostatkom tijesta.
- Savijaču stavite u namašćeni lim za pečenje, premažite uljem i pecite pola sata na 200°C.