broj osoba: 4
priprema: 60 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
500 g brašna, 1 vrećica suhoga kvasca, 250 ml mlijeka, 50 g maslaca, 2 jaja, 100 g svježeg sira, sol, 20 g otopljenog maslaca za premazivanje.
Priprema:
U posudici zagrijte mlijeko. Prije nego što zavrije, oduzmite tri žlice i stavite ih u manju posudicu pa pomiješajte s kvascem. Pustite da stoji. Ostatak mlijeka kuhajte dok se ne pojave mjehurići pa ugasite vatru i dodajte maslac. Pomiješajte i pustite da se maslac otopi. U posudu stavite prosijano brašno koje ste posolili. U sredini napravite rupu, dodajte mlijeko s maslacem i otopljeni kvasac. Jaja umutite pa dodajte i njih. Zamijesite elastično tijesto. Pustite da se diže barem sat vremena. Kad se tijesto diglo, rukama ga istucite i razvaljajte na debljinu od 1 cm. Režite jednake dijelove. Sir pomiješajte sa soli, a možete dodati i malo vrhnja za kremastiju smjesu. Na svaki dio tijesta stavite žličicu sira i zamotajte tako da krajeve tijesta spojite na dnu. Premažite otopljenim maslacem i pospite solju. Pecite na 200 stupnjeva dok buhtle ne poprime zlatnu boju.