To je to što me zanima!

Neodoljivi spoj okusa: Pačja prsa sa suhim šljivama i kavom

Pripremite pačja prsa na jedan zanimljiv način koji će vas zasigurno oduševiti. Sa suhim šljivama i kavom, ovo jelo je jedinstvena prilika za nezaboravan užitak u okusima i mirisima
Vidi originalni članak

S omiljenim napitkom se možete poigrati pri pripremi ukusnih jela. Budite kreativni i pripremite pačja prsa s espressom. U ovom prefinom obroku uživat će svi vaši okusni pupoljci. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pačja prsa sa suhim šljivama i espressom

Sastojci:

  • 30 gr maslaca
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 2 sitno skosana luka
  • 4 komada očišćenih pačjih prsa
  • prstohvat majčine dušice
  • 250 ml vina porto
  • 65 grama espresso kave
  • 110 ml soka od šljive
  • 12 cijelih suhih šljiva bez koštica
  • 30 gr nasjeckanog peršinovog lista
  • sol
  • svježe samljeveni papar

Priprema:

Otopite maslac s maslinovim uljem i na tome pirjajte luk oko pet minuta, dok ne postane mekan i zlatno žut. Na to dodajte pačja prsa i nastavite pirjati dok meso sa svake strane ne poprimi svjetlo smeđu boju. Maknite s vatre i stavite u stranu.

JEDNOSTAVNI RECEPTI Prirodni pripravci za jačanje imuniteta gotovi za tren - od odličnih napitaka do sirupa

U drugoj posudi pomiješajte sve preostale sastojke osim peršina pa kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Sadržaj istresite u posudu s pačjim prsima i lagano pirjajte 8 do 10 minuta uz povremeno miješanje.

Izvadite komade mesa, izrežite na tanke ploške i rasporedite na zagrijane tanjure. Pospite peršinom i servirajte sa toplim umakom. 

SAZNAJTE I KAKO SE KUS-KUS DOBIVA Kus-kus na slatki ili slani način: Tri recepta - s janjetinom, veganski s povrćem i fini desert

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Tempel 12.03.2022.

    Kava ha ha ha 🥴🥴🥴

Komentiraj...
Vidi sve komentare