S omiljenim napitkom se možete poigrati pri pripremi ukusnih jela. Budite kreativni i pripremite pačja prsa s espressom. U ovom prefinom obroku uživat će svi vaši okusni pupoljci.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pačja prsa sa suhim šljivama i espressom
Sastojci:
- 30 gr maslaca
- 30 ml maslinovog ulja
- 2 sitno skosana luka
- 4 komada očišćenih pačjih prsa
- prstohvat majčine dušice
- 250 ml vina porto
- 65 grama espresso kave
- 110 ml soka od šljive
- 12 cijelih suhih šljiva bez koštica
- 30 gr nasjeckanog peršinovog lista
- sol
- svježe samljeveni papar
Priprema:
Otopite maslac s maslinovim uljem i na tome pirjajte luk oko pet minuta, dok ne postane mekan i zlatno žut. Na to dodajte pačja prsa i nastavite pirjati dok meso sa svake strane ne poprimi svjetlo smeđu boju. Maknite s vatre i stavite u stranu.
U drugoj posudi pomiješajte sve preostale sastojke osim peršina pa kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Sadržaj istresite u posudu s pačjim prsima i lagano pirjajte 8 do 10 minuta uz povremeno miješanje.
Izvadite komade mesa, izrežite na tanke ploške i rasporedite na zagrijane tanjure. Pospite peršinom i servirajte sa toplim umakom.