Priprema:
Maslacem dobro premažite dvije keramičke posudice za souffle pa ih obje pospite s malo šećera. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Žumanjke izmiksajte sa 75 g šećera u gustu i pahuljastu smjesu. Dodajte koricu i sok od limuna te prstohvat soli pa još kratko miksajte kako bi se sastojci sjedinili. Bjelanjke izmiksajte s preostalih 25 g šećera u čvrsti snijeg. Snijeg od bjelanjaka špatulom postupno umiješajte u žumanjke. Smjesu prelijte u pripremljene posudice. Napunite posudice smjesom i lagano lupite svakom posudicom o podlogu kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila. Pecite između 15 i 20 minuta, ovisno o veličini. Gotovi souffle poslužite odmah.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
100 g šećera 3 jaja 1/2 žlice limunove korice 30 ml limunova soka, prstohvat soli, 2 žličice maslaca
Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta