To je to što me zanima!

Neodoljivi souffle od limuna

Souffle potječe iz Francuske još iz 18. stoljeća, može se jesti slan ili kao desert. Riječ 'soufflé' je particip prošli glagola souffler, što znači puhati, napuhati
Vidi originalni članak

Priprema:

Maslacem dobro premažite dvije keramičke posudice za souffle pa ih obje pospite s malo šećera. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Žumanjke izmiksajte sa 75 g šećera u gustu i pahuljastu smjesu. Dodajte koricu i sok od limuna te prstohvat soli pa još kratko miksajte kako bi se sastojci sjedinili. Bjelanjke izmiksajte s preostalih 25 g šećera u čvrsti snijeg. Snijeg od bjelanjaka špatulom postupno umiješajte u žumanjke. Smjesu prelijte u pripremljene posudice. Napunite posudice smjesom i lagano lupite svakom posudicom o podlogu kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila. Pecite između 15 i 20 minuta, ovisno o veličini. Gotovi souffle poslužite odmah.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

100 g šećera 3 jaja 1/2 žlice limunove korice 30 ml limunova soka, prstohvat soli, 2 žličice maslaca

RECEPT DANA Smoothie od malina i trešanja

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 14.06.2024.

    dobar desert

Komentiraj...
Vidi sve komentare