Ova torta je najukusnija nakon dobrog hlađenja u hladnjaku. Jednostavna je za napraviti pa problema ne bi trebali imati ni početninici u kuhinji
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 žumanjka
- 5 žlica šećera
- 2 žlice brašna
- 3 i 1/2 dl mlijeka
- vanilin šećer
- 250 g kompota od jagoda
- 3 lista želatine
- 200 g piškota
- 5 dl vrhnja za šlag
Priprema:
Umutite žumanjke i šećer, dodajte brašno i dl mlijeka. Ostalo zakuhajte s vanilijom. Maknite s vatre i dodavajte žumanjke. Kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte 3 dl šlaga. Obložite kalup za torte folijom i piškotama namočenim u mlijeko. Izlijte sloj kreme, pa kompot sa želatinom. Kad se stisne, dodajte preostalu kremu i red piškota. Premažite ostatkom šlaga.