To je to što me zanima!

Neobično i prefino: Čokoladna torta s vrućom kavom i - octom

Blogerica koja je objavila recept za tortu od jaja, mlijeka, brašna, šećera i kakaa, u kombinaciji s malo kave i octa oduševila je sve one koji su probali njezinu kreaciju
Vidi originalni članak

Jednostavan recept za čokoladnu tortu u sedam koraka potpuno je osvojio korisnike društvenih mreža i u 24 sata pregledalo ga je više od pola milijuna pratitelja. Naime, blogerica Chloe, koja na Tik Toku objavljuje pod imenom bakingenvy, demonstrirala je kako pripremiti čokoladnu tortu od jaja, mlijeka, brašna, šećera i kakaa u prahu, koji se kombiniraju s neobičnim dodacima, poput kuhane kave i octa.  

POGLEDAJTE VIDEO: Dvije sestre izrađuju božićne kolače

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oni koji su isprobali recept kod kuće kažu da su napravili najbolju čokoladnu tortu ikad.

- Svaki puta ispadne savršeno! Tekstura je nevjerojatna, ne previše rahla i ne pregusta - piše jedna od korisnica TikToka koja je već isprobala recept. 

Evo recepta: 

Jednostavan recept za 'najbolju čokoladnu tortu ikad'

Sastojci:

1 šalica mlijeka 
- 1 žlica octa
- 3/4 šalice ulja od uljane repice
- 2 cijela jaja
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1/2 šalice bijelog šećera
- 1 šalica običnog brašna
- 3/4 šalice nezaslađenog kakao praha
. 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1/2 šalice kipuće kave

Priprema: Pomiješajte mlijeko i ocat i ostavite pet minuta. Dodajte ulje repice, jaja, smeđi šećer i šećer i dobro promiješajte pjenjačom da se sjedini. Uz prosijavanje na situ dodajte brašno, kakao u prah, prašak za pecivo i sol. Dobro sjedinite pjenjačom dok se ne stvori gusta smjesa, pa dodajte kipuću kavu i promiješajte. Ulijte tijesto u obloženi okrugli kalup za torte i pecite 50 do 60 minuta na 160 stupnjeva Celzija, prenosi Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare