Većina ljudi će jednostavno baciti gljive u tavu ili u pećnici kao dodatak uz jelo, no Jim Fuller kaže da postoji daleko bolji način da to učinite, piše Mirror.
Pogledajte ludu 'gljiva pedikuru' u videu:
Suosnivač uspješne tvrtke Fable Food dao je savjet o pripremi gljiva u o australskom The Today Showu i kaže da nije očekivao tako podijeljena mišljenja.
Prvo ih prokuhajte
U videu na svom Instagram profilu pokazao je kako bi se gljive trebale kuhati u vodi, umjesto da ih se baci u posudu s uljem.
- Prvo kuhajte gljive u maloj količini vode na jakom plamenu, dok ne postanu savršeno mekane, dodajući kako je nemoguće 'prekuhati' gljive zbog njihove jedinstvene stanične strukture.
Kaže da tim postupkom uklanjamo svu vodu iz gljiva, koju biste tada trebali pustiti da ispari zajedno s dodanom vodom dok se tava u osnovi ne osuši.
Na sličan način kao i tjestenina, on kuša gljive dok se kuhaju kako bi otkrio jesu li gotove, savjetujući dodavanje još vode ako djeluju 'pregumeno'.
Jednom kada gljive prestanu ispuštati vlastitu vodu, one su gotove, a završite ih dodavanjem ulja ili masnoće te ih začinite po ukusu.
Nakon njegovog videa, velik broj komentatora rekao je da im se ta metoda čini pogrešna, jer se većinom savjetuje ne dodavanje vode kod kuhanja gljiva.
- Znate što, radim to godinama i vjerujte mi da znam o čemu pričam - odgovorio im je kuhar.