To je to što me zanima!

Neobična jabuka koju slastičari obožavaju, a nema je svugdje

Ovu vrstu jabuka razvio je Albert Etter 1944. godine u SAD-u. Naziv 'Pink Pearl' je dobila po boji svoje unutrašnjosti koje osim ružičaste zna biti i crvene boje
Vidi originalni članak

Okus joj je uravnoteženo slatko kiselkast i pomalo podsjeća na grejp i malinu. Kao i sve druge vrste jabuka, ima malo kalorija i puno vitamina među kojima dominiraju vitamini A,C i D.

POGLEDAJTE VIDEO Čudesna svojstva jabuke:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Omiljena je kod slastičara jer u kolačima izgleda impresivno. Zamislite pitu od jabuka ružičaste boje. Također, zbog zanimljivog okusa kuhari je rado kombiniraju uz svinjsko meso ili ribu.

VRLO ZDRAVI DESERT Odličan recept: Torta od datulja nema šećera niti bijelog brašna

Ovu vrstu jabuka razvio je Albert Etter 1944. godine u SAD-u. Naziv 'Pink Pearl' je dobila po boji svoje unutrašnjosti koje osim ružičaste zna biti i crvene boje.

Većinom se uzgaja na zapadnoj obali Kalifornije, u Oregonu i državi Washington, i to u voćnjacima specijaliziranima za posebne sorte.

Potomak 'Pink Peal' vrste je tzv. 'Pink Princess' kojoj je meso vrlo intenzivne ružičaste boje. 

ODABIR KOD KUPNJE Vrhunski kuhar otkrio kako voće i povrće mogu imati bolji okus

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 06.04.2021.

    Najbolje su mi samo zute i crvene ove ne hvala🍎🍏

Komentiraj...
Vidi sve komentare