1. Napravite umak od rajčice
Kupovni umak od rajčice nije loš za bržu pripremu, ali ako želite da vaša pizza bude bolja, umak napravite sami. Sve što vam treba su rajčica, luk, češnjak i sol. Pizza će imati bolji i svježi okus.
POGLEDAJTE VIDEO:
2. Ne koristite valjak za tijesto
Bez obzira radite li tijesto sami ili koristite kupovno, bolje je ne koristiti valjak, osim ako ne želite dobiti jako tanku koru. Valjak će istisnuti sav zrak iz tijesta pa neće biti tako mekano. Umjesto toga, pokušajte polako razvući tijesto rukama.
3. Uložite u lopatu za pizzu
Kod pečenja možda je najteži dio staviti i izvaditi pizzu iz pećnice ili pekača. Ovo kuhinjsko pomagalo olakšat će cijeli postupak.
4. Koristite masnije sireve
Bolje se tope od onih manje masnih koji ujedno imaju i gumenu teksturu. Odlična kombinacija je mozzarella i provolone.
5. Pazite na dodatke
Nakon umaka i sira, ne stavljajte više od tri dodatka na pizzu, bilo da se radi o mesu, tuni ili povrću. Kod umjerenog broja sastojaka neće se pomiješati okusi i tijesto neće postati previše mekano prilikom pečenja.
6. Nemojte pretjerivati s umakom i sirom
Previše umaka i sira može rezultirati gnjecavim tijestom. To znači da će kora biti premekana, a nimalo hrskava. Nakon mazanja umaka trebali biste i dalje vidjeti tijesto, a dovoljna je jedna šalica sira.
7. Unaprijed pripremite dodatke
Bez obzira stavljate li meso ili povrće, provjerite jeste li sve dobro pripremili prije stavljanja na tijesto. Pećnica možda neće biti dovoljno topla da dobro obradi sirovo meso, dok bi povrće moglo biti prehrskavo za vaš ukus.
8. Vježbom do savršenstva
Vjerovatno nećete napraviti savršeno oblikovanu pizzu iz prve. Ako u početku ne uspijete, pripremajte ih i dalje. Svaki će put biti lakše, a sigurno i ukusnije, piše Taste of Home.
POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: