To je to što me zanima!

Ne znate što ćete s jabukama? Pripremiti mirisni mousse...

Ovaj recept idealan je za svevremenske jabuke, a budući da njihovo vrijeme tek dolazi treba ih iskušati na sve moguće načine. U ovom receptu sigurno će svi uživati...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6-8 jabuka
  • komadić cimetove kore
  • 100 g smeđeg šećera
  • naribana limunova korica i sok 1/2 limuna
  • prstohvat mljevenog klinčića i muškatnog oraščića
  • 2 žlice škrobnog brašna
  • 3 žlice soka od jabuke
  • 3-4 dl slatkog vrhnja

Korak 1: Jabuke ogulite, očistite i izrežite na kocke. Stavite ih u posudu, dolijte vode toliko da budu prekrivene, cimet i kuhajte dok se ne raskuhaju. Izvadite koru cimeta, a jabuke pasirajte štapnim mikserom.

Korak 2: Dodajte šećer, limunovu koricu i sok pola limuna. Kad zavrije dodajte škrobno brašno razmućeno u hladnom soku od jabuka. Još koju minutu miješajte i maknite s vatre. Ostavite neka se pire ohladi.

Korak 3: Za to vrijeme istucite slatko vrhnje u šlag, pa pomiješajte s pripremljenim pireom od jabuke. Razdijelite u staklene čaše za desertne kreme i stavite mousse u hladnjak.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mily 26.09.2016.

    mmmm fino:)

  • montello 26.09.2016.

    mljacccccccccccccccccccccccc

  • Wrazica. 26.09.2016.

    Kako necu znati sto sa jabukama.... Prva asocijacija mi je pita sa jabukama, strudla, zatim kompot... neki dan sam ispekla nabujak od griza sa jabukama (prvi put radila) i prezadovoljna sam :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare