Ovaj recept idealan je za svevremenske jabuke, a budući da njihovo vrijeme tek dolazi treba ih iskušati na sve moguće načine. U ovom receptu sigurno će svi uživati...
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 6-8 jabuka
- komadić cimetove kore
- 100 g smeđeg šećera
- naribana limunova korica i sok 1/2 limuna
- prstohvat mljevenog klinčića i muškatnog oraščića
- 2 žlice škrobnog brašna
- 3 žlice soka od jabuke
- 3-4 dl slatkog vrhnja
Korak 1: Jabuke ogulite, očistite i izrežite na kocke. Stavite ih u posudu, dolijte vode toliko da budu prekrivene, cimet i kuhajte dok se ne raskuhaju. Izvadite koru cimeta, a jabuke pasirajte štapnim mikserom.
Korak 2: Dodajte šećer, limunovu koricu i sok pola limuna. Kad zavrije dodajte škrobno brašno razmućeno u hladnom soku od jabuka. Još koju minutu miješajte i maknite s vatre. Ostavite neka se pire ohladi.
Korak 3: Za to vrijeme istucite slatko vrhnje u šlag, pa pomiješajte s pripremljenim pireom od jabuke. Razdijelite u staklene čaše za desertne kreme i stavite mousse u hladnjak.