Ako ne znate što bi danas kuhali, a nemate puno vremena, ovo klasično jelo odličan je izbor ako za ručak želite pojesti nešto fino, što se jako brzo priprema
Vidi originalni članak
Broj osoba: 2
Priprema: 25 minuta
Sastojci:
250 g tunjevine iz ulja, 350 g penna, 1 glavica luka, 2 češnja češnjaka, 1 ljuta papričica, 2 žlice ulja, 1 žličica šećera, 250 g sjeckane rajčice, 100 g crnih maslina, sol i papar
Priprema:
Luk i češnjak oljušti i nasjeckaj, papričicu očisti i nasitno nareži, a tunjevinu ocijedi i usitni vilicom. Penne skuhaj u dosta slane vode da budu al dente. Na vrućem ulju pirjaj luk i češnjak dok ne postanu staklasti, pospi ih šećerom pa miješaj dok se šećer ne karamelizira. Primiješaj rajčice pa ostavi neka vrije oko 5 minuta. Umiješaj zatim tunjevinu, papričicu i masline pa kuhaj još oko 2 minute. Tjesteninu ocijedi i izmiješaj s umakom te po želji ukrasi peršinom.