To je to što me zanima!

Ne zadržavajte ih: Tijelo mora otpustiti višak vjetrova u sebi

Iako je to sasvim normalan proces, ponekad naši vjetrovi mogu biti glasni i neugodni i upravo iz tog razloga mnogi od nas ih zadržavaju, no to baš i nije tako dobra ideja
Vidi originalni članak

U prosjeku čovjek ispusti 'vjetar' 15 puta dnevno. No taj broj može doći i do 40. Uzrok tome je zarobljeni zrak i tjelesni plinovi. No, previše plinova i napuhnut trbuh mogu biti i znak ozbiljnih zdravstvenih stanja. Pritom smrad koji nastaje ne upućuje na određene probleme, nego je rezultat onoga što smo pojeli i plinova koji nastaju u tankom i debelom crijevu tijekom probavnog procesa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zadržavanje vjetrova nije dobro za vas ni za vaše tijelo, a ovo su neki od razloga:

1. Vaše tijelo to može ponovno apsorbirati

Kad prisilite svoje tijelo da zadrži vjetar, tijelu ne preostaje ništa drugo nego da ga ponovno apsorbira. Tako ćete ga ispustiti kroz dah ili kroz podrigivanje.

2. Može dovesti do boli i žgaravice

Kad stegnete mišiće kako biste izbjegli puštanje vjetrova, to stvara pritisak u vašem tijelu i može dovesti do boli, probavnih smetnji i žgaravice. Ako to redovito radite, može uzrokovati i otekline u probavnom traktu.

3. Utječe na zdravlje debelog crijeva

Kada ispustite vjetar time se uklanja pritisak u vašem tijelu. To je dobro za debelo crijevo, a zadržavanje će ga samo nadražiti, što može potaknuti i hemoroide.

4. Zbog toga ćete se cijelo vrijeme osjećati naduto

Iako je to još uvijek diskutabilno, utvrđeno je da kada zadržavate vjetar sami sebi stvarate dojam brige i nadutosti.

5. Možda signalizira gori problem

Flatulencija je potpuno normalna i zdrava, a njezin miris zapravo može ukazivati ​​na potencijalne zdravstvene probleme poput intolerancije na hranu i probavnih problema. Izuzetno smrdljivi vjetar može ukazivati ​​na visok udio sumpora u vašem tijelu. Ako imate bolnu flatulenciju, najbolje je obratiti se liječniku.

Kako izbjeći glasne i smrdljive vjetrove? 

1. Izbjegavajte piti gazirana pića jer oni proizvode više plina u vašem tijelu
2. Jedite manje porcije i polako žvačite
3. Redovito konzumirajte hranu poput banana, krumpira, žitarica i pšenice kako biste spriječili neugodan miris, piše Bright Side.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Vlad 17.11.2020.

    Hrabrost je kad pustiš vjetar a imaš proljev.

  • 17.11.2020.

    Brucka, ja sam sad puknuo od prdeža i od smijeha...ahahaha, bingo! 😂

  • Brucka 17.11.2020.

    Jednom prilikom sam uz frendove koji se svako ljeto okupljamo na moru-provodili smo uvijek zajedno na plaži a i naveče u izlascima-ekipa je bila baš onako OK-mlade lijepe cure,mi momci zgodni -dolazili smo odsvukud-tu su bile i iskrice lijepe ljubavne priče,druženja!I jednom nas je bilo 10ak na prelijepoj plaži,malo se kartali,malo se dobacivali lopticom u vodi,malo na pizzu i sladoled i piće-ono zeza-u jednom momentu smo pred kraj dana izašli iz vode-sušili smo se i stojimo na stijenama lijep zalazak sunca,na nama miriše one kremice za sunčanje-još je puna plaža!Odjednom sam osjetio takvu nadutost u stomaku da je ostalo djelić sekunde i odlučit šta učinit-ajjjjj brzoooo misli,Dal da ga lagano pustim piiiiiii i da se osramotim-svaki korak bjezanja bi bilo prd prd prd-ajjjjjj sta ću-I odjednom sam odlučio čvrsto-potjeraću ga-kad sam ga odero,nastao je tajac,sve se okrenulo i pogledalo u mene-stajo sam kao u centru svijeta,mirno upitnim pogledom-a onda sam odjednom povikao pokusaj da spasim situaciju-Aha hajte Vi ovako-opet tajac,odjednom neko podje da pljeska i svi uglas tooooo-ljudi postao sam heroj izvukao sam se-uffff znoj me oblio-umalo da zbog prdca zrtvujem prijateljstvo!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare