Sastojci:
- 100 g brašna
- 60 g bijele čokolade
- 100 g maslaca
- 30 g mljevenih badema
- 3 velika jaja
- 100 g šećera
- 2 žlice narančinog soka
- žličica ribane narančine korice
- žlica maslaca za premazivanje kalupa
- mandarine za ukrašavanje
- šećer u prahu
Priprema:
Korak 1: Zagrijte pećnicu na 200°C. Maslacem premažite kalupe za kolačiće. Otopite maslac, maknite s vatre i ostavite neka se malo ohladi. Dodajte mu naribanu čokoladu. U drugu posudu prosijte brašno i bademovo brašno. Umiješajte jaja, šećer, narančin sok i koricu dok ne dobijete čvrstu kremastu smjesu.
Korak 2: Dodajte polovicu čokoladne smjese, zatim brašno i bademe, te na kraju preostalu čokoladu. Napunite kalupe i pecite 19 minuta. Ohladite na rešetki. Ohlađen kalup ponovno premažite maslacem i postupak ponavljajte dok ne ponestane smjese. Svaki kolač ukrasite ploškom mandarine i pospite šećerom u prahu.
Savjet: Kako bi kolačići bili još sočniji u tijesto dodajte malo pasirane naranče. Prema želji možete umiješati cimet i vaniliju. Za pripremu ovih keksa koristite i tamnu čokoladu ili u otopljenu namočite polovice pečenih keksa.