Bliži nam se Uskrs i, ako niste još odlučili što ćete sve pripremati, mi vam nudimo još jedan izbor. Donosimo vam recept za najukusniju uskrsnu pletenicu. Uživajte i dobar tek!
Sastojci:
500 g brašna, 1 svježi kvasac, 250 ml mlijeka, 100 g otopljenog maslaca, 1 jaje, 2 žlice šećera, malo soli, 1 žumanjak
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Razmrviti kvasac i otopiti ga sa žlicom šećera u malo mlijeka. Ostaviti na toplom da se diže. Po želji se mogu staviti i grožđice ili neko drugo sušeno voće. U brašno staviti jaje, šećer, maslac, mlijeko i dignuti kvasac. Dobro ga izradite i ostaviti da se diže 15-ak minuta. Razdijeliti tijesto na 3 dijela i isplesti pletenicu te ju premazati žumanjkom.
Pečenu pletenicu ukrasite sa šarenim bombonima. Od istoga tijesta se mogu raditi vjenčići kojima se u sredinu stavi ljuska od jajeta, a kad se ispeku izvadi se ljuska i stavi pisanica. Ispečeni vjenčići se mogu preliti bijelom glazurom (sokom od limuna i šećera).