Ako jabuku gulite prije jedenja, ovaj trik će vam jako dobro doći. Nikad nemojte bacati koru jer je jako korisna, a od nje možete napraviti jabučni ocat.
POGLEDAJTE VIDEO (Solarni paneli):
Ako ne jedete jabuke često pa nema puno ostataka, tad ih sakupljajte u zamrzivaču dok ne dobijete dovoljnu količinu za izradu octa. Koru i sve drugu ostatke stavite u vrećice i zamrznite. Fini jabučni ocat možete napraviti i od cijelih jabuka, samo ih nasjeckajte i slijedite istu proceduru.
U staklenku stavite ostatke jabuka pa prelijte vodom u koju ste stavili šećer. Na litru vode se stavi otprilike trećina šalice šećera. Ako koristite litru vode, u nju ide kora od pet jabuka. Staklenku prekrijte prozračnim komadom tkanine, učvrstite gumicom i čekajte. Nakon otprilike tjedan dana tekućina postaje tamnija. Tad je procijedite i vratite u staklenku pa opet prekrijte prozračnom krpicom. Opet ostavite nekih tri do četiri tjedna. Znat ćete da je jabučni ocat gotov kad se pojave mjehurići u tekućini. Jabučni ocat čuvajte na hladnijemu mjestu.