To je to što me zanima!

Ne bacajte koru od jabuka! Od nje napravite fini jabučni ocat

Vrlo je jednostavno, a dobit ćete domaći jabučni ocat od onoga što bi inače završilo u smeću. Jabuke dobro operite prije guljenja. Ovaj ocat možete raditi i od cijelih jabuka, ako imate viška
Vidi originalni članak

Ukoliko ne jedete jabuke često pa nema puno ostataka, tada ih sakupljajte u zamrzivaču dok ne dobijete dovoljnu količinu za izradu octa. Koru i svu drugu ostatke stavite u vrećice i zamrznite. Fini jabučni ocat možete napraviti i od cijelih jabuka, samo ih nasjeckajte i slijedite istu proceduru.

Postupak:

U staklenku stavite ostatke jabuka pa prelijte vodom u koju ste stavili šećer. Na litru vode se stavi otprilike trećina šalice šećera. Staklenku prekrijte prozračnim komadom tkanine, učvrstite gumicom i čekajte.

POGLEDAJTE KAKO GA NAPRAVITI U VIDEU:

Nakon otprilike tjedan dana tekućina postaje tamnija. Tada je procijedite i vratite u staklenku pa opet prekrijte prozračnom krpicom. Opet ostavite nekih tri do četiri tjedna. Znat ćete da je jabučni ocat gotov kada se pojave mjehurići u tekućini. Jabučni ocat čuvajte na hladnijem mjestu. 

I VRSTA BRAŠNA JE BITNA Francuski slastičar otkrio kako napraviti savršene palačinke

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Rara Avis_1 05.03.2020.

    mda...posebno ne bacati ovu špricanu koru raznim pesticidima..

  • nadko 28.02.2020.

    U pravi jabučni ocat se ne stavlja šećer niti se radi samo od oguljotina..daleko je to do octa..da se ne zavaravate

Komentiraj...
Vidi sve komentare