Od ručka nerijetko ostane pire krumpira. Nemojte ga bacati, već ga iskoristite za druga jela. Na primjer, možete napraviti fine krokete od pire krumpira ili pak kruh.
POGLEDAJTE VIDEO:
Za krokete dodajte pireu malo brašna, muškatnog oraščića, praška za pecivo i jaje pa dobro pomiješajte. Rukama oblikujte krokete i u svaki stavite jedan štapić tvrdog sira. Možete ih uvaljati u prezle i zatim ispržiti.
Radi se i fini kruh. Kvasac dodajte u toplu vodu i malo šećera. Kada se to digne, dodajte pire krumpir, 10 dag raženog brašna, 20 dag integralnog brašna i 60 dag polubijelog brašna. Dodajte tome žlicu soli, zamijesite i ostavite ne toplome da se digne. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva, a na dno stavite posudu s litrom vrele vode. Napravite štruce kruha, premažite ih vodom i pecite 10 minuta. Posudu izvadite, a smanjite temperaturu na 200 stupnjeva. Pecite još 25 minuta.