To je to što me zanima!

Naučite kako pripremiti dolme, povrće punjeno mesom i rižom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dolme su iransko jelo u kojem se rajčice, paprike, luk, tikvice i patlidžani pune mješavinom mljevenog mesa po izboru i luka, a za dobar okus je ključno punjenje
Vidi originalni članak

Riža koja se stavlja u smjesu za dolme ne mora biti kuhana, ali je meni bolji okus ako je, kaže kuharica Valentina Vrhovac Matijašević koja demonstrira detaljnu pripremu dolmi.

Ako je smjesa za punjenje premekana, u nju se stavlja malo krušnih mrvica, a ako je pretvrda, dodaje se tople vode. Povrće treba što više izdubiti, kako bi u njega stalo što više smjese.

Kompletan recept sa sastojcima možete pogledati na kuhari.com. U suradnji sa siteom Kuhari.com redovito ćemo objavljivati recepte profesionalnih i amaterskih hrvatskih kuhara, a sve video recepte možete pogledati u našem specijalu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • StellaLily 24.03.2012.

    Eto sad i kuhat možemo naucit na 24 sata . :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare