To je to što me zanima!

Naše tijelo ne voli prerađevine: 'Zbog soli i konzervansa raste rizik od raka i srčanih bolesti'

Važna je količina - stručnjaci ističu da nije zabranjeno jesti mesne prerađevine, ali da njihovu količinu treba ograničiti. Također, domaće kobasice i slanine koje se manje sole, nisu jednako štetne kao prerađene
Vidi originalni članak

- Samo 150 grama mesnih prerađevina tjedno rezultira 46 posto većim rizikom od razvoja kardiovaskularnih bolesti i 51 posto većim rizikom od preuranjene smrti u usporedbi s podacima o prehrani ljudi koji ne jedu procesuirano meso - rekla je glavna autorica studije o utjecaju prerađenog mesa na zdravlje, Mahshid Dehghan iz Istraživačkog instituta za kardiološke, vaskularne i moždane bolesti u kanadskom gradu Hamiltonu. 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 45

  • roundtrain 14.04.2021.

    Nakon što sam pročitao ovaj članak odmah sam si išao skuhati par kobasica, a dok sam ih kuhao pojeo sam usput i šaku čvaraka.

  • nap 12.04.2021.

    Manje soli i masnoce i bolje zdravlje

  • hejter420 12.04.2021.

    svako jutro kobasice,speka i sunke... a takoder i navecer, uz casu dvije domaceg vina

Komentiraj...
Vidi sve komentare