To je to što me zanima!

Napravite ženi ručak! Recept za fantastične janjeće kotlete

Za odličan obiteljski ručak trebaju vam janjeći kotleti, sjeckano začinsko bilje, bjelanjak, bijelo vino, žuta mrkva, pastrnjak, korijen peršina, mladi luk, maslinovo ulje i krušne mrvice
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg janjećih kotleta
  • sjeckano začinsko bilje (ružmarin, majčina dušica, itd.)
  • bjelanjak
  • 1 i 1/2 dcl bijelog vina
  • žuta mrkva
  • pastrnjak
  • 1/2 korijena peršina
  • bijeli dio mladog luka
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 2 žlice krušnih mrvica

NE BACAJTE 'Masnoću od pečenja slanine ne bacam, odlična je za puno toga'

Priprema:

Začinsko bilje pomiješajte s krušnim mrvicama i lagano umućenim bjelanjkom. Janjeće kotlete izrežite na četiri jednaka dijela, začinite solju i paprom, kratko zapecite na dvije žlice maslinova ulja i obložite smjesom od sjeckanog bilja. Posložite ih na lim, a pored rasporedite tanko narezane ploške luka i korjenastog povrća.

Prelijte sve preostalim maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta na 200°C. Komade kotleta izvadite na tanjur pa ih, nakon što odstoje desetak minuta, izrežite na ploške. Umak od pečenja i povrće zalijte vinom, kratko prokuhajte i izmiksajte štapnim mikserom te poslužite uz meso. Ovisno o veličini kotleta, prema savjetu chefa Tomislava Špičeka, nakon što se kratko zapeku i oblože korom, u pećnici ih pecite od 9 do 15 minuta.

U smjesu za oblaganje možete umiješati mljevene pistacije i druge orašaste plodove, sezam, usitnjene masline te svježe sjeckano začinsko bilje.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 08.03.2020.

    Mnoge žene ne jedu janjetinu . Onda bi samo muskarci ručali.

  • bitos 08.03.2020.

    Jednostavnije ih je ispeći na roštilju u komadu sa malo soli.papra i ružmarina i onda ih isjeći osobno sam ih Peko vrh a ne trebaš biti virtuoz u kuhinji dovoljno je znanje za dobar roštilj

  • mrTrobec 08.03.2020.

    Gdje kupiti janjeće kotlete?

Komentiraj...
Vidi sve komentare