To je to što me zanima!

Napravite tiramisu od jagoda za poslasticu ovih ljetnih mjeseca

Ovaj tiramisu s jagodama mora prije posluživanja odstajati minimalno 2 sata u hladnjaku. Ukrasite ga jagodama i poslužite ga svojim ukućanima
Vidi originalni članak

broj osoba: 6

priprema: 40 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci

100 g piškota, 6 žlica amaretta (likera od badema), 500 g jagoda, 100 g šećera, 100 ml slatkog vrhnja, 1 vanilin šećer, 250 g svježeg sira, 250 g sira mascarpone, 1 žličica tamnog kakaa

Priprema

Gusto poredajte piškote u četvrtastu vatrostalnu zdjelu, poškropite ih s 3 žlice amaretta, pokrijte folijom i ostavite da odstoje 15 minuta. U međuvremenu operite i očistite jagode, izrežite ih na polovice ili četvrtine. Pospite ih s 50 g šećera. Istucite slatko vrhnje u šlag uz dodatak vanillin šećera.

DANAŠNJI RECEPT Pijani cheesecake za super ljeto

Izmiksajte svježi sir u glatku kremu s mascarponeom i 50 g šećera pa je aromatizirajte ostatkom amaretta. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje. Stavite 4-5 jagoda na stranu, a ostatak posložite po piškotama, premažite kremom od mascarponea i pospite kakaom. Tiramisu ukrasite ostatkom jagoda. Ovaj tiramisu s jagodama mora prije posluživanja odstajati minimalno 2 sata u hladnjaku.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 02.08.2023.

    A stvarno, prepišu članke, ne razmišljajući!! ...😄 Može onda s lubenicama, sad ih ima....

  • 02.08.2023.

    Više nije sezona jagoda!...😆 Može neka zamjena.....

  • 02.08.2023.

    Nije više sezona jagoda.Dajte recept sa sezonskim vočem.I jeftinim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare