Sastojci:
- 400 g punomasnog kokosova mlijeka
- malo javorova sirupa
- malo ekstrakta vanilije
POGLEDAJTE VIDEO kako napraviti kolač od kokosa i šafrana:
Postupak:
Važno je da kokosovo mlijeko u konzervi bude vrlo hladno pa ga je najbolje preko noći ostaviti u hladnjaku. Tijekom hlađenja će masnoća isplivati na površinu, a na dnu će ostati kokosova voda (nju možete popiti ili dodati u smoothie). Ta masnoća je ono što vam je potrebno za šlag. Pazite da ne mućkate konzervu prije pripreme već je pažljivo otvorite i pokupite najmasniji dio s vrha.
Kokosovo vrhnje miksajte srednje brzo oko dvije minute, odnosno dok se vrhnje ne pretvori u fini šlag. U početku se mogu pojaviti grudice, no razloga za brigu nema, tijekom miksanja će se sve to riješiti.
Kokosovo vrhnje je slatkasto pa javorovog sirupa dodajte po želji, ovisno koliko slatko volite. Dodajte i ekstrakta vanilije koliko želite pa još malo izmiksajte.
Ovaj šlag koristite odmah ili čuvajte poklopljenog u hladnjaku do pet dana. Prije posluživanja, ukoliko ga koristite kasnije, izmiksajte ga još malo čim ga izvadite iz hladnjaka.
Šlag od kokosovog vrhnja možete poslužiti uz bobičasto voće, ukrasiti njime pitu ili dodati u čokoladni mousse. Ukoliko želite dobiti čokoladni šlag, tijekom pripreme u njega dodajte malo kakaa, prenosi Atma.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: