Sastojci:
Za bazu: 300 g polubijelog kukuruznog brašna, žličica instant kvasca (iz vrećice), žličica soli, žlica maslinovog ulja, plus dodatno za podlijevanje
Za umak od rajčice: 100 ml pasate od rajčice, šaka svježeg bosiljka ili žličica osušenog, češanj češnjaka zdrobljenog
Nadjev: 125 g mozzarelle narezane, šaka naribanog parmezana, šaka cherry rajčica (prepolovite ih na pola)
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Tijesto: Brašno stavite u veliku zdjelu, zatim umiješajte kvasac i sol. Ulijte 200 ml tople vode i maslinovo ulje i miješajte kuhačom dok ne dobijete mekano, prilično mokro tijesto. Okrenite na blago pobrašnjenu površinu i mijesite 5 minuta dok ne postane glatko. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite sa strane. Tijesto možete ostaviti da se diže ako želite, ali to nije bitno.
Umak: Pomiješajte passatu, bosiljak i protisnuti češnjak, pa začinite po ukusu. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi dok ne nastavite s oblikovanjem podloge.
Razvaljajte tijesto: ako ste tijesto pustili da naraste, brzo ga zamijesite, a zatim podijelite na dvije loptice. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto. Neka bude promjera oko 25 cm. Tijesto mora biti jako tanko jer će narasti u pećnici.
Zagrijte pećnicu na 240°C/220°C. Na tijesto stavite umak pa pospite sirom i rajčicom, pokapajte maslinovim uljem i začinite. Pecite 8-10 minuta dok tijesto ne postane hrskavo. Poslužite s još malo maslinovog ulja i listovima bosiljka, piše BBC.