Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Znanstvenici savjetuju: U doba korone pomaže - pečenje kruha
Food blogerica Laura Fuentes iz Madisonvillea u SAD-u podijelila je svoj jednostavan savjet kako od zobenih pahuljica napraviti zobeno brašno. Jednostavno je, stavite zob u blender i usitnite.
- Koristite li jednu šalicu zobi, dobit ćete otprilike jednu šalicu zobenog brašna. Brašno čuvajte u dobro zatvorenoj vrećici, tako može stajati do tri mjeseca - pojasnila je.
Laura kaže da se od zobenog brašna može napraviti sve i svašta, od kaše do kruha do kolača. Ukoliko je u nekom receptu navedeno pšenično brašno, samo ga zamijenite zobenim u istoj količini.
Ovo brašno je odlično za ljude koji ne smiju jesti gluten, ali i za sve druge kada im nestane pšeničnog brašna kod kuće.
Pogledajte u videu kako napraviti zobeno brašno:
Kvas od sušenog voća
Biolog Sudeep Agarwala iz Bostona otkrio je kako napraviti domaći kvas od sušenog voća, malo brašna i vode. Mogu se koristiti sušene marelice i šljive, grožđice...
NJEGOV RECEPT:
Stavite malo suhog voća, grožđica, marelica ili suhih šljiva u staklenku i dodajte 30 do 40 ml hladne vode. Kada voda postane mutna, u smjesu dodajte 30 do 40 grama brašna.
Ostavite na toplom mjestu 12 sati kako bi se mogli stvoriti mjehurići kvasca. Potom uzmite dio smjese i ponovite postupak sa vodom i brašnoma, dodajući 30 do 40 ml hladne vode i 30 do 40 grama brašna.
Ostavite to neka odstoji 24 sata, a nakon toga bi se trebalo pojaviti mnoštvo mjehurića u staklenki - to je znak da je kvas spreman za upotrebu, prenosi Daily Mail.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kiseli kruh rađen s puno ljubavi i to od kvasa starog 2,5 godine
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin: