Ako su vam višnje prekisele da biste ih jeli same, onda bi vas ovakav kolač mogao ugodno iznenaditi. Uz šećer koji će ih razblažiti, višnje u zalivenom kolaču naći će mjesto i na vašem stolu
Vidi originalni članak
Sastojci: 500 g višanja, 200 g maslaca, 200 g šećera, 1/2 limuna, 1/2 vrećice praška za pecivo, 2 vrećice vanilin šećera, 6 jaja, 250 ml kiselog vrhnja, 300 g brašna, žlica škrobnog brašna, šećer u prahu
Priprema:
- Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice.
- U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli.
- Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo.
- Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim (32x38) i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 10 minuta.
- Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom.
- Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja.
- Vraćamo u pećnicu na još 20-25 minuta.