To je to što me zanima!

Napravite sami slatki kolač s osvježavajući kiselim višnjama

Ako su vam višnje prekisele da biste ih jeli same, onda bi vas ovakav kolač mogao ugodno iznenaditi. Uz šećer koji će ih razblažiti, višnje u zalivenom kolaču naći će mjesto i na vašem stolu
Vidi originalni članak

Sastojci: 500 g višanja, 200 g maslaca, 200 g šećera, 1/2 limuna, 1/2 vrećice praška za pecivo, 2 vrećice vanilin šećera, 6 jaja, 250 ml kiselog vrhnja, 300 g brašna, žlica škrobnog brašna, šećer u prahu

Priprema: 

  • Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice.
  • U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli.
  • Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo.
  • Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim (32x38) i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 10 minuta.
  • Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom.
  • Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja.
  • Vraćamo u pećnicu na još 20-25 minuta.
Idi na 24sata

Komentari 13

  • 19.04.2018.

    S ovim receptom nešto ne štima.Ili je preveliki lim ili previše brašna. Bačeno vrijeme i novac.

  • muskarac 15.04.2018.

    najbolji kolaci, janjednostavniji za napravit a najukusniji za zasladit se

  • viki68 15.04.2018.

    Cesto radim takve kolace,najjednostavniji su i najbolji

Komentiraj...
Vidi sve komentare