To je to što me zanima!

Napravite sami slasni sladoled koji se jede bez grižnje savjesti

Radi se o šest recepata za sladolede, a osnova svima su banane - što su zrelije, sladoled je slađi. Kako imaju malo kalorija, bezbrižno u njima mogu uživati i oni koji su na dijeti
Vidi originalni članak

Ovdje su recepti za šest vrsti sladoleda i neki od njih imaju toliko malo kalorija da ih možete jesti bez grižnje savjesti iako ste na dijeti. Osnova svima su banane - što su zrelije, sladoled je slađi, bademovo mlijeko i ekstrakt vanilije. Prije početka pripreme banane narežite na kolutove i zamrznite pa ih izvadite pola sata prije miksanja s ostalim sastojcima. Miksanje traje sve dok ne dobijete finu kremu koju potom stavite u zamrzivač na 15-tak minuta.

Pogledajte u videu kako ih napraviti:

Sastojci za šest vrsti sladoleda:

1. Klasični banana sladoled

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka (ili sojinog, rižinog, a može i mlijeko od krave)
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije

2. Sladoled - maslac od kikirikija 

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 3 žlice kremastog maslaca od kikirikija

3. Sladoled od bobica

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • pola šalice miješanog bobičastog voća, zamrznutog

4. Sladoled - pita od bundeva

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • četvrtina šalice kaše od bundeve
  • pola žličice cimeta
  • 1 žlica javorovog sirupa

5. Sladoled od oraha

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • pola šalice oraha
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica javorovog sirupa

6. Čoko namaz od lješnjaka - sladoled

  • 2 zrele banane
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 3 žlice čokoladnog lješnjak namaza
Idi na 24sata

Komentari 144

  • VIP loža 19.05.2016.

    Domaće je domaće.

  • MOCNA 18.05.2016.

    Baš interesantno . Svuda idu zrele banane . Hahahahahaaaaa

  • magdallenaa 18.05.2016.

    fino, bezglutenski sladoled...bas za mene

Komentiraj...
Vidi sve komentare