Senf s dodatkom začina nije osobita rijetkost, no umjesto da nabavljate kupovni, možete ga sami izraditi kod kuće, piše Lifehacker.
POGLEDAJTE VIDEO: Namirnice za jačanje organizma
Ključnu ulogu u pripremi ovog senfa igra voda jer će ona aktivirati enzime koji oslobađaju aromatičnost u senfu. Za zaslađivač možete koristiti med ili javorov sirup koji neće toliko dominirati okusom.
Uz vodu i sirup još vam samo treba gorušica u prahu koju možete kupiti u trgovinama začinima ili zdrave prehrane. U smjesu možete dodati i prstohvat soli ili papra kako biste okus prilagodili svom nepcu.
Recept koji donosimo dovoljan je za jedan obrok u kombinaciji s piletinom ili u sendviču. Budući da mu aroma slabi stajanjem, nema potrebe za izradom većih količina.
Sastojci:
2 čajne žličice mljeven gorušice
1/2 čajne žličice vode
1 žlica meda ili javorovog sirupa
Možete dodati soli i papra.
Priprema:
U zdjelici pomiješajte gorušicu s vodom dok ne dobijete gustu pastu. Umiješajte med ili sirup te miješajte kako biste dobili jednoličnu smjesu. Potom prekrijte poklopcem i ostavite stajati desetak minuta. Povremeno promiješajte, a nakon 10 minuta dodajte sol i papar.