To je to što me zanima!

Napravite sami kocke za juhu: Jednostavno je i brzo gotovo

Kupovne kocke za juhu često mogu biti pune nepotrebnih konzervansa, zato je puno bolje napraviti domaću verziju. Na ovaj način možete prilagoditi sastojke, ali i količinu začina
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 1 manji krumpir
  • 1 veća mrkva,
  • 1 manja tikvica
  • 1 manja glavica luka
  • pola vezice peršina
  • 100 g soli
  • žlica ulja

Priprema: 

Sve sastojke sitno nasjeckajte i stavite u teflonsku tavu u kojoj se sastojci neće zalijepiti za dno, nalijte malo vode i prodinstajte dok ne ispari sva tekućina koju će pustiti povrće. Dodajte sol i ulje i nastavite miješati još nekoliko minuta.

Sameljite sve sastojke i vratite na tavu kako bi se malo osušilo. Kada dobijete smjesu gustu poput tijesta, maknite ju s vatre i rasporedite po papiru za pečenje. Napravite od smjese pravokutnik debljine oko 1 centimetar i zamrznite na 12 sati.

DAN PILEĆE JUHE Skuhajte juhu od mesa i povrća koja će zagrijati tijelo i dušu

Nakon toga nasjeckajte na kockice. Svaku kockicu uvijte u papir za pečenje i stavite u frižider - to je pravilan način čuvanja. Od ove smjese se dobiva 9 kockica, a povrće se može izmijeniti po želji i ukusu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • danijelavucic07@gmail.com 28.11.2022.

    Ja radim, od povrća za sva jela! Par kg luka, mrkve, crvene babure, rajčica, 1 cvjetača, a može i korijen peršina i celera! Sve nasjeckam na sitno i stavim dinstati na ulje, bez soli. Nakon 30-40 minuta, izmiksam štapnim mikserom, izlijem u protvane, pa u škrinju na 2-3 sata, da se stisne. Režem kocke i stavljam u vrećice za meso, pa u škrinju 

  • 27.11.2022.

    Koristan recept!..Cesto koristim temeljce za dolijevanje u neko jelo...Bolje nego samo voda. A ovo je domaci pripravak

Komentiraj...
Vidi sve komentare