Sastojke ne morate čak ni vagati, nego jednostavno upotrijebite šalicu za grubo odmjeravanje. Za nekoliko minuta uživat ćete u laganim, pahuljastim palačinkama.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
Za 10 do 12 palačinki:
- 1 jaje
- 1 šalica brašna
- 1 šalica mlijeka
- prstohvat morske soli
- 1 ili 2 komadića maslaca (slanog ili neslanog)
Priprema:
Razbijte jaje u veliku zdjelu. Dodajte brašno i mlijeko te sol. Pjenjačom miješajte dok ne dobijete prilično glatku smjesu. Tavu zagrijte na jakoj vatri. U tavu dodajte pola komadića maslaca i zagrijte dok se ne otopi.
Žlicom stavite dvije žlice tijesta u tavu da dobijete malu palačinku. Nastavite dodavati još tijesta – vjerojatno će stati tri ili četiri palačinke odjednom, ali pazite da između njih bude dovoljno prostora.
Pecite palačinke s jedne strane oko dvije minute pa ih lopaticom pažljivo okrenite i pecite s druge strane dok lijepo ne porumene, još oko dvije minute. Možda ćete morati smanjiti vatru na srednju ako se tava previše dimi. Kada su gotove, prebacite ih na tanjur i poslužiti uz željeni preljev ili namaz, piše PureWow.