To je to što me zanima!

Napravite pizzu u mikrovalnoj - i to za manje od dvije minute

Brzinska jela i deserte iz mikrovalne pećnice kreirala je blogerica iz SAD-a Gemma Stafford, poznata po vrlo jednostavnim i brzim receptima. Osmislila je i kako napraviti pizzu u šalici
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 žlice brašna
  • 1/8 žličice praška za pecivo
  • 1/16 žličice sode bikarbone
  • 1/8 žličica soli
  • 3 žlice mlijeka

SVI ŽELE JOŠ Zbog recepta su je prozvali 'kraljicom pečenih krumpira': Poanta je u 'tajnom' sastojku

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica umaka od rajčice
  • 1 velika žlice isjeckane mozzarelle
  • 5 mini feferona
  • 1/2 žličice sušenih začina - bosiljak ili origano

Priprema:

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol zajedno u šalici u kojoj ćete raditi pizzu. Dodajte mlijeko i ulje. Na površinu tijesta stavite umak od rajčice pa na to sir, feferone i začin. Pecite u mikrovalnoj minutu ili malo više na 1200W.

Ovisno o jačini mikrovalne, to vrijeme može se razlikovati pa pazite. Pizza je gotova nakon što tijesto naraste, a nadjev počne dobivati mjehuriće.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • VOLBEAT 13.12.2020.

    Ha, ha, koji recept, ne mogu vjerovati... Nego, kako izmjeriti jednu šesnaestinu žličice? Trebam li kupiti mikroskop? Ako već idete dati brži recept za pizzu (bez dizanja tijesta), onda ide jednostavno: upalite pećnicu na max. Dok se ne zagrije, pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i vodu, brzinski zamijesite tijesto, prebacite na veću tavu na srednji plamen, formirajte tijesto, stavite umak od rajčica (to se negdje grila 5-6 min dok se pećnica ne zagrije), kada pećnica zazvoni, stavite sir i ostale sastojke i kratko zapecite 3-4 min. Sve gotovo za 15-ak minuta, a dobili ste pravu, tanku, hrskavu pizzu..

  • 13.12.2020.

    A zna li Tina ispeči jaja na oko? zasigurno ima puno kulinarskog iskustva čitajući po webu.

  • 13.12.2020.

    A što će drugo Ameri nego smeće od hrane promovirati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare