Palačinke su popularne u raznim varijantama, a svatko ima svoj recept, ali i omiljene dodatke. Pune se s gotovo svime - od džema do šunke, sira i gljiva. No popularna je i inačica s džinom, koji posljednjih godina miješamo i u hranu. Ova varijanta popravit će vam raspoloženje, a sigurno ćete oduševiti i prijatelje.
POGLEDAJTE VIDEO: Degustatorica palačinki
Za sirup vam treba 250 ml džin tonika, dvije žlice šećera i limun. U smjesu ide 200 g glatkog brašna, jaje, dvije žlice šećera i 250 ml džin tonika. Kako biste napravili smjesu, u zdjelu dodajte brašno, jaje, šećer i prstohvat soli pa umiješajte džin tonik.
Smjesa mora biti glatka i ujednačena. Manju količinu te smjese ulijte u tavu na srednju temperaturu i pržite minutu do dvije na svakoj strani. Ponovite s preostalim tijestom.
Napravite sirup - ulijte džin tonik u tavu sa sokom od šećera i limuna te na laganoj temperaturi zagrijavajte nekoliko minuta dok smjesa ne postane sirupasta. Maknite s vatre. Smjesu dodajte na palačinke i uživajte.