Sastojci:
maslinovo ulje, 2 žlice poriluka, 3 češnja češnjaka, 2 komada celera, svežanj šparoga, sol, crni papar, 7 šalica povrtnog temeljca, šalica tjestenine, šalica graška, 4 šalice kelja, pola šalice peršina, četvrtina šalice kopra
Priprema:
Dodajte ulje u lonac za juhu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani poriluk te pirjajte oko 5 minuta. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, narezane stabljike celera, nasjeckane šparoge, sol i papar te kuhajte još 3 minute. Dodajte temeljac i tjesteninu. Pustite da zakuha, a potom smanjite vatru i kuhajte 15 minuta.
Dodajte grašak, nasjeckani kelj bez stabljike, nasjeckani peršin, kopar, bijeli grah i limunov sok. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, često miješajući. Juha je spremna za posluživanje. Po želji, ukrasi nasjeckanim mladim lukom.
Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta