To je to što me zanima!

Napravite ovu povrtnu juhu: Bit će kao da ju je radila vaša baka

Dodajte ulje u lonac za juhu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani poriluk te pirjajte oko 5 minuta. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, celer, šparoge, sol i papar te kuhajte tri minute
Vidi originalni članak

Sastojci:

maslinovo ulje, 2 žlice poriluka, 3 češnja češnjaka, 2 komada celera, svežanj šparoga, sol, crni papar, 7 šalica povrtnog temeljca, šalica tjestenine, šalica graška, 4 šalice kelja, pola šalice peršina, četvrtina šalice kopra

ISKORISTITE SEZONU Pohana bazga u 3 fine varijante

Priprema:

Dodajte ulje u lonac za juhu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani poriluk te pirjajte oko 5 minuta. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, narezane stabljike celera, nasjeckane šparoge, sol i papar te kuhajte još 3 minute. Dodajte temeljac i tjesteninu. Pustite da zakuha, a potom smanjite vatru i kuhajte 15 minuta.

Dodajte grašak, nasjeckani kelj bez stabljike, nasjeckani peršin, kopar, bijeli grah i limunov sok. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, često miješajući. Juha je spremna za posluživanje. Po želji, ukrasi nasjeckanim mladim lukom.

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mars7 13.05.2024.

    Najbolje juhe od povrca

  • 13.05.2024.

    Juhu znam napraviti, ja bih radije ovu crvenu tećicu ako ikako može. Hvala 😁

  • 13.05.2024.

    Super.... recept za povratnu juhu koju kuhaš dodajući povratni temeljac... za 45 minuta... a da unutra odmah stave i povrće koje ide u povratni temeljac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare