Svake godine 21. svibnja slavi se Dan jagoda sa šlagom. Ova ukusna poslastica već je stoljećima popularna kao omiljeni proljetni desert.
POGLEDAJTE VIDEO:
Naravno, osim što je ukusan, ovaj desert je i zdrav jer su jagode bogate vitaminom C, vlaknima, folnom kiselinom i kalijem. Kombinacija jagoda i šlaga jednostavna je i jeftina kombinacija koja će zasladiti svačije nepce.
Ovom desertu svakako možete dodati i preljev od čokolade ili granolu za još bolji ukus. Sezona jagoda kratko traje, a ako želite duže uživati u ovom voću, uvijek ih možete zamrznuti. Jagode će trajati oko šest mjeseci u zamrzivaču. Prvo ih operite pa odrežite stabljiku te prerežite ako su veće.
Cijele ili izrezane jagode rasporedite u ravnomjeran sloj na lim za pečenje obložen papirom za pečenje ili silikonskom podlogom za pečenje. Pokrijte drugim papirom i zamrznite preko noći ili najmanje četiri sata. Kad su jagode potpuno smrznute, prebacite ih u vrećice za zamrzavanje na kojima ste napisali datum zamrzavanja. Čuvajte u zamrzivaču do šest mjeseci.