Sastojci: 300 g glatkog brašna (malo ostaviti za posipanje), 1 žlica praška za pecivo, prstohvat soli, 190 g šećera u prahu, 210 ml mlijeka, 1 veliko jaje, 100 g otopljenog maslaca, sitno naribana korica jednog velikog limuna, 250 g (otprilike 1 velika) jabuka,150 g kupina.
POGLEDAJTE VIDEO:
Za hrskavi dodatak:
15 g maslaca, na sobnoj temperaturi
25 g glatkog brašna
15 g smeđeg šećera
Postupak: Zagrijte pećnicu na 200ºC i obložite kalup za muffine s 12 papirnatih podložaka.
Prvo napravite hrskavi dodatak. Utrljajte maslac u brašno dok se ne stvore grudice. Zatim umiješajte šećer i prstima miješajte smjesu.
Za muffine prosijte brašno, prašak za pecivo i sol u posudu i umiješajte šećer. U drugoj manjoj zdjeli umutite mlijeko s jajem, otopljenim maslacem i koricom limuna. Jabuke ogulite, narežite na četvrtine i onda na što manje komadiće. Mokru smjesu umiješajte u smjesu brašna i šećera dok se ne sjedini. (U redu je ako je još malo grudasto.) Umiješajte jabuku i kupine. Ravnomjerno žlicom stavljajte smjesu u papirnate podloške i pospite na kraju mrvice (hrskavi dodatak). Pecite 20-25 minuta dok smjesa ne naraste i dobije zlatnu boju. Stavite hladiti na pet minuta, a zatim poslužite toplo, piše Delicious.