Ovo jelo idealne je količina za četiri osobe, a priprema će trajati oko 140 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za kuhanje jaja
Sastojci:
500 g mesa narezanog na trakice ili kockice (najbolje biftek), veća mrkva, glavica luka, lovorov list, majčina dušica (po želji), 3 žlice maslinova ulja, goveđa kocka za juhu, 250 g šampinjona, 3 žlice vrhnja, žlica senfa, sol i papar, 300 g heljde
Priprema:
U lonac stavite dvije šalice vode, kocku za juhu, nasjeckanu mrkvu, lovorov list i majčinu dušicu pa zagrijte. Meso posolite, popaprite i blago prepržite na ulju dok ne potamni sa svih strana. Smanjite vatru i dodajte nasjeckani luk. Pržite još 3-4 minute. Zalijte vodom u kojoj se kuhala mrkva. Kuhajte na tihoj vatri sat i pol. Šampinjone posebno prepržite na tavi pa dodajte na kraju kuhanja, kao i vrhnje i senf. Posolite ako nije dovoljno slano i poslužite uz kuhanu heljdu.