Ako ne jedete jabuke često pa nema puno ostataka, tada ih sakupljajte u zamrzivaču dok ne dobijete dovoljnu količinu za izradu octa. Koru i sve druge ostatke stavite u vrećice i zamrznite. Fini jabučni ocat možete napraviti i od cijelih jabuka, samo ih nasjeckajte i slijedite istu proceduru.
Postupak:
U staklenku stavite ostatke jabuka pa prelijte vodom u koju ste stavili šećer. Na litru vode se stavi otprilike trećina šalice šećera. Staklenku prekrijte prozračnim komadom tkanine, učvrstite gumicom i čekajte.
POGLEDAJTE KAKO GA NAPRAVITI U VIDEU:
Nakon otprilike tjedan dana tekućina postaje tamnija. Tada je procijedite i vratite u staklenku pa opet prekrijte prozračnom krpicom. Opet ostavite nekih tri do četiri tjedna. Znat ćete da je jabučni ocat gotov kada se pojave mjehurići u tekućini. Jabučni ocat čuvajte na hladnijem mjestu.