Nema boljeg od hrane koju pripremite sami, tako barem znate što jedete. Osim toga, recept uvijek možete prilagoditi onome što volite pa dodati, smanjiti ili izbaciti neke sastojke
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 200 grama brašna
- 1 i pol dcl mlade vode
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1/2 kocke svježeg kvasca
- 1/2 žličice usitnjenog začinskog mediteranskog bilja
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
Priprema:
U toploj vodi izmrvite kvasac, pomiješajte sa šećerom i ostavite da stoji na toplom oko 15 minuta. U veću posudu stavite brašno i sol. Napravite udubinu, izlijte u nju kvas, pomiješajte sa brašnom, dodajte ulje i začine te zamijesite glatko tijesto. Ostavite na toplom pokriveno oko pola sata.
Tijesto potom podijelite na dvije manje loptice. Svaku rastanjite u duguljastu valjkastu traku. Posložite ih na lim za pečenje i premažite umućenim jajetom. Ostavite još pola sata na sobnoj temperaturi, a zatim pecite na 220 stupnjeva oko 15 minuta.
POGLEDAJTE I 24 PITANJA S NUTRICIONISTOM ROKOM MAROVIĆEM: