To je to što me zanima!

Napravite fini pileći paprikaš

Piletinu posolite i popaprite. Na tavi zagrijte ulje i sa svih strana zapecite meso. Izvadite ga iz tave i dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte naribanu mrkvu i celer
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 90 minuta

Sastojci:

500 g piletine (batci, zabatci, veći komadi prsa...), 2 glavice luka, 3 mrkve, 1 manji korijen celera, 2 žlice pelata, 2 žličice mljevene crvene paprike, 3 žlice kiselog vrhnja, temeljac - pileći ili povrtni, listići peršina, ulje, sol, papar

Postupak:

Piletinu posolite i popaprite. Na tavi zagrijte ulje i sa svih strana zapecite meso. Izvadite ga iz tave i dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte naribanu mrkvu i celer. Još kratko pirjajte pa dodajte temeljca toliko da prekrije povrće.

DETALJAN VODIČ Sušenje voća, povrća i gljiva: Odličan način čuvanja za zimu

Začinite crvenom paprikom, soli i paprom te dodajte pelate. Dobro pomiješajte i dodajte meso te pustite da se kuha oko sat vremena. U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodajte još.

Pred kraj kuhanja iz tave izvadite meso i dio temeljca pa ga pomiješajte s kiselim vrhnjem. Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem. Dobro promiješajte, vratite meso i poslužite toplo.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare