Ovo jelo idealno je za one koji vole pikantnija jela, iako možete napraviti i na način da izostavite dodatak ljutine. Brzo je gotovo i super je za klince koji vole jesti pohanu piletinu
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 800 g pilećih krilca
- 2 žlice ulja
- sol, papar
- žlica sitno sjeckanog peršina
- 2 češnja češnjaka
- žlica kečapa
- 1/2 žličice mljevenog čilija
- žličica mljevene crvene paprike
- 1/2 žličice mljevenog ružmarina
- jaje
- malo brašna
- 1/2 dl vode
- ulje za prženje
Priprema:
Svako krilce narežite na pregibima na tri komada. Posolite, poparite i stavite u posudu. Prelijte uljem, dodajte peršin, zgnječeni češnjak, kečap, čili i papriku. Promiješajte kako bi se sve meso obložilo marinadom.
Ostavite ga u hladnjaku i povremeno izmiješajte komade mesa. U međuvremenu razmutite jaje, malo brašna i vode, te napravite rjeđe tijesto. Izvadite piletinu iz marinade i dobro ocijedite svaki komad krilca.
Umočite u tijesto i spuštajte na zagrijano ulje. Pržite prvih pola minute dok se ne uhvati korica na jačoj vatri, s jedne i druge strane, pa smanjite vatru i pecite oko 20 minuta, dok ne porumene. Dobar tek!