Egzotična jela ne moraju biti otmjena ili preteška za napraviti. To su jela koja dolaze iz strane kulture, a mogu biti vrlo zabavna i jednostavna za napraviti. Za vas smo pronašli recepte nekih egzotičnih jela koja ne zahtijevaju puno truda, a mogu se napraviti s lako dostupnim svakodnevnim sastojcima.
POGLEDAJTE VIDEO:
1. Salata od krastavaca i ličija
Uzmite 2 crvena čilija i nasjeckajte ih. Ogulite 2 šalice ličija i prerežite ih na pola. Uzmite 1 krastavac i izrežite ga na manje komade. Uzmite 3 grančice cilantra i izrežite stabljike na male komadiće. Pomiješajte sastojke u posudi i dodajte malo soli. Dodajte 1 žličicu šećera, 1 žlicu rižinog vinskog octa i ½ žličice limunovog soka. Dobro promiješajte i poslužite.
2. Orzo od rajčice i crvene paprike
Uzmite 2 šalice orza i dodajte ga u tavu s 2 žlice maslaca. Dobro promiješajte kako bi orzo upio maslac. Neprekidno miješajte dok ne postane lagano zlatno smeđa. Dodajte 2 šalice vode i pustite da lagano zavrije. Pustite da krčka oko 15 minuta. Ostavite da malo odstoji. Prebacite orzo i pomiješajte s 1 šalicom pečene crvene paprike, 1 šalicom rajčica narezanih na kockice i ½ žličice limunove korice. Začinite s malo soli i papra i dobro promiješajte. Poslužite.
3. Chawan Mushi japansko jelo
Uzmite 2-3 šitake gljive i uklonite kape s gljiva. Narežite ih na tanko. Uzmite 1 mladi luk i tanko ga izrežite. Pomiješajte 2 žlice dašija u prahu u 2 šalice tople vode. Ako nemate gdje uzeti Daši koristite pileći temeljac. Nakon što se prah otopi, procijedite vodu s cjedilom za čaj u vrč. Uzmite 3 jaja i umutite ih. Dodajte Daši vodu u jaja. Procijedite opet. Uzmite ¼ žličice prženih i nasjeckanih indijskih oraščića i podijelite ih u 4 zdjele. Dodajte ¼ pripremljene smjese. Zamotajte svaku posudu. Kuhajte na pari 14-18 minuta dok se smjesa ne stegne. Nakon toga jelo stavite u hladnjak na najmanje 3 sata. Zatim u svaku zdjelu dodajte pileće bedro bez kosti, gljive i mladi luk, piše Pink Villa.