To je to što me zanima!

Napravite domaći pesto, odlično se slaže sa sirom i tjesteninom

Pesto možete pripremiti i u većoj količini, pa čuvati u hladnjaku. Poslužite ga u sendvičima sa sirom, ili kao preljev na tjestenini. Odlična je zamjena za masne i teške salame
Vidi originalni članak

Ako želite 'popraviti' okus sendviča, bez dodavanja kupovnih umaka koji su nerijetko prebogati masnoćama i dodanim šećerima koji služe kao konzervans, evo jednog jednostavnog rješenja: 

POGLEDAJTE VIDEO: Neobičan način za uzgoj začina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

- 1 i 1/2 šalice bosiljka,
- 1/2 šalice maslinova ulja,
- 1/3 šalice mljevenih oraha,
- po 1/4 šalice usitnjenog pecorina i parmezana,
- 2 režnja češnjaka,
- sol, papar po želji

SUPER RECEPT Pesto pizza gotova je za tren

Priprema:

Bosiljak, orahe, pecorino, parmezan i sitno narezan češnjak izmiksajte. Postupno dolijevajte ulje miješajući. Začinite solju i paprom prema želji. Ako volite pikantno dodajte i nekoliko kapi tabasca ili sitno narezanu ljutu papričicu. Poslužite u sendvičima sa sirom ili s tjesteninom. Pesto prebacite u dobro očišćene staklenke i čuvajte u hladnjaku. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 22.11.2021.

    Super

Komentiraj...
Vidi sve komentare