Recept za domaći BBQ umak savršen je način da svom roštilju dodate izvrstan okus ili bilo kojim drugim jelima koji zahtijevaju takav dodatak. Za samo 10 minuta i uz pomoć jednog lonca, napravit ćete vlastiti BBQ umak s domaćim i provjerenim sastojcima.
POGLEDAJTE VIDEO: Tjestenina od šumskih plodova
BBQ umak jedan je od aromatičnijih umaka. Izrada je jednostavna i omogućuje vam da prilagodite okuse po svom ukusu.
Evo što vam je sve potrebno za pripremu domaćeg umaka za roštilj:
Sastojci:
- Kečap - kečap služi kao osnova za BBQ umak. Koristite bilo koju marku kečapa koju volite.
- Bijeli ocat - bijeli ocat dodaje taj oštar okus. Jabučni ocat također može staviti, ali će promijeniti okus.
- Smeđi šećer - koristite svjetlosmeđi šećer. Tamno smeđi šećer dobra je opcija ako ga imate pri ruci.
- Senf
- Worcestershire umak
- Luk u prahu
- Crni papar - svježi crni papar je najbolji, ali poslužit će i bilo koji mljeveni crni papar.
- Kajenski papar - on dodaje malo ljutine ovom umaku.
- Sol
Kako napraviti domaći BBQ umak?
U zdjeli srednje veličine umutite sve sastojke. Zagrijte na umjerenoj vatri dok smjesa ne počne kuhati, istovremeno često miješajte.
Kuhajte 6-8 minuta dok se ne zgusne, a zatim maknite s vatre. Umak odmah upotrijebite ili ulijte u hermetički zatvorenu posudu za skladištenje hrane i ostavite u hladnjaku do 3 dana.
Kako čuvati domaći BBQ umak?
Budući da domaći BBQ umak ne sadrži konzervanse, nije stabilan na policama u smočnici. Držite ga u zatvorenom spremniku (poput staklenke s poklopcem) u hladnjaku do tri dana. Iako ovaj umak ne traje dugo, jednostavan je za napraviti, a možete ga pripremiti u bilo kojem trenutku, piše Kitchen fun with my three sons.