To je to što me zanima!

Napravite domaći BBQ umak: Da meso s roštilja bude još bolje

To je jedan od aromatičnijih umaka koji se najčešće jede uz meso. Priprema je vrlo jednostavna i omogućuje vam da prilagodite okuse vlastitim željama, ljuto, manje ljuto...
Vidi originalni članak

Recept za domaći BBQ umak savršen je način da svom roštilju dodate izvrstan okus ili bilo kojim drugim jelima koji zahtijevaju takav dodatak. Za samo 10 minuta i uz pomoć jednog lonca, napravit ćete vlastiti BBQ umak s domaćim i provjerenim sastojcima.

POGLEDAJTE VIDEO: Tjestenina od šumskih plodova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

BBQ umak jedan je od aromatičnijih umaka. Izrada je jednostavna i omogućuje vam da prilagodite okuse po svom ukusu.

Evo što vam je sve potrebno za pripremu domaćeg umaka za roštilj:

Sastojci:

  • Kečap - kečap služi kao osnova za BBQ umak. Koristite bilo koju marku kečapa koju volite.
  • Bijeli ocat - bijeli ocat dodaje taj oštar okus. Jabučni ocat također može staviti, ali će promijeniti okus.
  • Smeđi šećer - koristite svjetlosmeđi šećer. Tamno smeđi šećer dobra je opcija ako ga imate pri ruci.
  • Senf
  • Worcestershire umak
  • Luk u prahu
  • Crni papar - svježi crni papar je najbolji, ali poslužit će i bilo koji mljeveni crni papar.
  • Kajenski papar - on dodaje malo ljutine ovom umaku.
  • Sol

Kako napraviti domaći BBQ umak?

U zdjeli srednje veličine umutite sve sastojke. Zagrijte na umjerenoj vatri dok smjesa ne počne kuhati, istovremeno često miješajte.

Kuhajte 6-8 minuta dok se ne zgusne, a zatim maknite s vatre. Umak odmah upotrijebite ili ulijte u hermetički zatvorenu posudu za skladištenje hrane i ostavite u hladnjaku do 3 dana.

ZA OKUS KAO IZ RESTORANA 9 super trikova kako kuhati kao profesionalac: Iskušajte tehniku spore pripreme u masnoći...

Kako čuvati domaći BBQ umak?

Budući da domaći BBQ umak ne sadrži konzervanse, nije stabilan na policama u smočnici. Držite ga u zatvorenom spremniku (poput staklenke s poklopcem) u hladnjaku do tri dana. Iako ovaj umak ne traje dugo, jednostavan je za napraviti, a možete ga pripremiti u bilo kojem trenutku, piše Kitchen fun with my three sons.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 15.08.2021.

    Tko ovo nije probao mora probati obavezno, svinjska rebrica pečena u pećnici na niskoj temperaturi, premazana umakom i završena na roštilju nešto je najbolje što sam jeo...

  • nap 15.08.2021.

    Moze i u pire krumpir ovaj umak

Komentiraj...
Vidi sve komentare