Ova čokolada je zdravija alternativa kupovnim slasticama, a vrlo ju je jednostavno napraviti. Kod izrade čokolade možete biti kreativni pa u osnovna tri sastojka dodati još neke - na primjer, sjeckane orašaste plodove, suho voće, komadiće kokosa ili mrvicu čilija prenosi Atma.
POGLEDAJTE VIDEO: Prednosti jedenja crne čokolade
Sastojci:
- 2 žlice kokosovog ulja
- 2 žlice kakaa u prahu
- pola žlice meda
Postupak:
1. Omekšajte kokosovo ulje, ali pazite da se potpuno ne otopi jer se neće dobro povezati s kakaom.
2. Potom dodajte ostale sastojke i miješajte dok se dobro ne povežu i ne dobijete glatku masu.
3. Smjesu izlijte na protvan na koji ste stavili masni papir pa poravnajte.
4. Stavite to u zamrzivač na 20 minuta da se stvrdne pa izrežite na komade.
Napomena: Odlučite li u čokoladu dodati još nešto, recimo sjeckane lješnjake ili grožđice, ubacite ih u smjesu kada bude skroz glatka.
Ili, želite li da vaša čokolada izgleda neodoljivo, popikajte te dodatne sastojke nakon što ste smjesu izravnali na protvanu - tako da proviruju iz čokolade.