Antony Khoury (24) iz Montreala u Kanadi pokazao je kako radi ukusnu poslasticu u TikTok videu koji sada ima oko 15 milijuna pregleda i 3,8 milijuna lajkova. Khoury je rekao kako je ideja za ovaj recept nastala nakon razgovora i promišljanja s njegovim starijim bratom.
POGLEDAJTE VIDEO: Najduži kolač od jagoda na svijetu
Inače, Khoury je pohađao kulinarsku školu i prije je imao tvrtku za pripremu jela.
- To je poznati desert koji se ljudi ponekad plaše napraviti. No, ovaj recept je toliko jednostavan da ga možete napraviti sa svojom djecom kod kuće - rekao je.
Većinu sastojaka za ovaj recept vjerojatno već imate u vašoj kuhinji, naglasio je.
Za izradu će vam trebati:
- 1 velika kuglica sladoleda od vanilije, otopljenog
- 1 žumanjak
- Nekoliko žlica šećera
Za recept će vam također trebati i tepsija, manje keramičke posudice ili kalupi i pjenjača.
Prvo zagrijte pećnicu na 160°C stupnjeva.
Zatim dodajte jednu kuglicu sladoleda od vanilije u zdjelu i otopite. U otopljeni sladoled dodajte jedan žumanjak, a zatim miješajte dok se ta dva sastojka ravnomjerno ne sjedine.
@iamnotachef Reply to @arianaaa_p 3 ingredient Crème Brûlée #dessert #cremebrulee ♬ 水に流して - Édith Piaf
Zatim ulijte smjesu u posudicu ili kalup te ju prebacite u tepsiju s visokim rubovima. U tepsiju ulijte vruću vodu dok ne dođe do pola tepsije.
Stavite sve zajedno u pećnicu na 35 do 40 minuta, a zatim, kada je gotovo stavite u hladnjak na dva do tri sata ili kada smjesa postane kremasta i čvrsta.
Za izradu šećernog preljeva, Khoury je otkrio dvije opcije.
Oni koji imaju kuhinjsku plamenik mogu po vrhu posipati šećer i grijati ga s plamenikom dok šećer ne dobije tamnozlatnu boju. Za one koji ga nemaju, otopite jednu žlicu šećera s pola žlice vode na štednjaku na laganoj vatri. Šećer karamelizirajte dok ne poprimi zlatnu boju, izlijte ga na ohlađeni crème brûlée i pričekajte da se šećer stegne kako bi se raspucao dok žlicom lupite po njemu.
Khoury je dodao da ako želite rastopiti šećer u tavi, pobrinite se da to učinite neposredno prije nego što ga izlijete na kremu jer smjesa mora biti tekuća i vruća, piše Insider.