Sastojci:
- 4 jaja
- 250 ml mlijeka
- 40 g šećera
- 160 g glatkog brašna
- 50 g maslaca
- sol
- šećer u prahu za posipanje
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Prvo odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka, a žumanjcima dodajte mlijeko i brašno, malo ih posolite i dobro izmiješajte u glatku smjesu. Smjesi od žumanjaka dodajte tučeni snijeg i lagano, ali temeljito izmiješajte kuhačom. U tavu srednje veličine stavite maslac pa kad se rastopi, ulijte pola smjese. Ispecite donju stranu na srednje jakoj vatri.
Zatim lopaticom okrenite tijesto na drugu stranu, pecite 2 - 3 minute pa ga lopaticom ili vilicom natrgajte na veće komade. Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na tanjur, pospite šećerom u prahu i poslužite. Isti postupak ponovite s preostalom smjesom.