To je to što me zanima!

Naopaki kolač od višanja pun je finih začina - anis, cimet, klinčić

Ako vam se jede nešto slatko, a želite laganu slasticu bez previše kalorija, pripremite ovaj nježni kolačić od višanja na bazi bjelanjaka koji će u trenu nestati s tanjura
Vidi originalni članak

Priprema je jednostavna i relativno brza, a nakon hlađenja možete uživati u odličnom okusu. Dodatni bonus je što nema bijelog brašna ni konzumnog šećera, a mirisni začini odlično se nadopunjuju sa višnjama i mekanim biskvitom.

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 60 g pirovog brašna
  • 60 g zobenog brašna
  • 1 žličica cimeta

RECEPT Dobar tek! Sočna baklava od oraha, pistacija i puno čokolade

  • 1/2 žličice klinčića
  • 1/2 žličice mljevenog anisa
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 žlica kristal stevije
  • 150 g smrznutih višanja
  • kokosovo ulje za premazati tepsiju veličine 33x20

Izmiksajte bjelanjke i pola žlice stevije u čvrsti snijeg. Ručno pjenjačom umiješajte brašno pomiješano sa praškom i začinima. Na dno tepsije premazane kokosovim uljem složite zamrznute višnje i pospite ih ostatkom stevije, a potom prelijte smjesom sa bjelanjcima.

Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Ohladite i režite na kocke, a kod posluživanja okrenite dno prema gore.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 18.04.2021.

    odličan kolač

  • ..lola. 18.04.2021.

    Paaaa...baš i ne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare