To je to što me zanima!

Nakon što probate kajganu s ovim dodatkom, nikad ju više nećete pripremati bez njega

Kajgana je jedno od najbržih rješenja za doručak ili ručak, a osim jaja, malo mlijeka, soli i papra kojima ćete ju začiniti, možete joj dodati neke začine i namirnice koje povećavaju kremoznost
Vidi originalni članak

Kajgana je jedno od najjednostavnijih rješenja za brzi doručak ili ručak – dovoljno je samo razbiti nekoliko jaja i istući ih vilicom dok ne dobijete pjenastu smjesu, pa ispeći na laganoj vatri. Možete ju napraviti samo od jaja kojima ste dodali malo soli i papra, ili dodati začine poput vlasca, ili bosiljka, ili povećati kremoznost dodavanjem žličice kiselog vrhnja, ili neke vrste ribanog sira, donosi britanski Express.

POGLEDAJTE VIDEO: Kajgana od 1500 jaja i šparoga 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najbolja kajgana je kremasta, nježna i izvrsnog okusa poslužena s tostom s maslacem i hrskavom slaninom. No, ako ste pravi sladokusac, vrijeme je da isprobate novi recept: Dodajte svojoj kajgani žličicu majoneze. Učinit će ju iznimno kremastom i dodati bogatstvo okusa. Evo recepta:

Sastojci: 

  • Jedna žlica kvalitetne majoneze
  • Dva-tri jajeta
  • Vrlo malo mlijeka 
  • Sol i papar po želji
  • Jedna žlica maslaca ili 1,5 žlica ulja

DOBRI SAVJETI Mnogi griješe: Evo kako će vam kajgana uvijek ispasti savršeno

Priprema: 

Istucite jaja s malo mlijeka u zdjelici. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi prije nego dodate maslac. Kad ga dodate, pustite da se otopi, ali pazite da ne zagori. 

Prelijte jaja u tavu i počnite miješati lopaticom, kako se ne bi primila i zagorjela na nekim mjestima. Nastavite miješati dok se jaja zgušnjavaju, pa prije nego što su gotova dodajte majonezu i miješajte dok se potpuno ne sjedini sa smjesom od jaja.

Posolite i popaprite. Ostavite na vatri dok kajgana ne postigne željenu gustoću. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • post it 10.09.2024.

    Da, treba još ovakvih recepata navodno najdebljoj naciji u EU

  • area 62 10.09.2024.

    Imam nešto zdraviji recept 😁; u tavu najprije dodati sitno rezane slanine i kapule ( mlade ili stare). Potom se sve prelije jajima, u koje smo prethodno dodali malo mlijeka i zobenih pahuljica, te na kraju staviti, na sve to, tanko rezanog sira da se rastopi na laganoj vatri🍻.

Komentiraj...
Vidi sve komentare