To je to što me zanima!

Nakon pandemije smo štedljivi, ali i dalje bacamo trećinu hrane

U ovogodišnju inicijativu uključio se i Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj te smo se fokusirali na društveni aspekt održivosti, rekla je Neli Angelova koja vodi komparativne komunikacije za Nestle
Vidi originalni članak

Podaci pokazuju da je nakon pandemije i svih ekonomskih posljedica koje je ostavila na lokalnu zajednicu kupovina hrvatskih građana postala promišljenija, fokusiranija i vođena potencijalnim uštedama. No statistika isto tako pokazuje da se trećina proizvedene hrane baci, rekla je Neli Angelova iz Bugarske, koja proteklih pet godina vodi marketinške i korporativne komunikacije kompanije Nestlé za Bugarsku, Rumunjsku, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju.

POGLEDAJTE VIDEO: Namirnice koje jačaju organizam 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što se navika tiče, svim navedenim zemljama zajedničko je bacanje velikih količina hrane, prvenstveno proizvoda poput svježeg voća, povrća i kruha.

Najveća prehrambena kompanija na svijetu posljednjih godina u fokus stavlja održivost, kako u poslovanju, tako i u raznim aktivnostima za lokalnu zajednicu. Od suradnje s lokalnim poljoprivrednicima za izvor sirovina za proizvodnju do korištenja zelene energije i optimizacije potrošnje vode u proizvodnom procesu, kompanija pokreće brojne inicijative za građane. Tako je kod nas nedavno počela peta sezona inicijative #BirajZeleno, a cilj je edukacija mladih o tome koliko je štetan otpad od hrane, koji je najveći proizvođač emisije CO2.

PRIPAZITE! Povlači se bio sok od rajčice zbog povećanog broja bakterija

- U ovogodišnju inicijativu uključio se i Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj te smo se fokusirali na društveni aspekt održivosti, prvenstveno na edukaciju korisnika Centra koji se školuju za kuhare. Kroz edukativne radionice pod vodstvom chefa Marija Mandarića, ambasadora pete sezone #BirajZeleno, učenici završnih razreda kulinarskog smjera naučit će kako planirati obroke i namirnice da bi se sve maksimalno iskoristilo, ukusne i nutritivne obroke od ostataka hrane, kako smanjiti otpad od hrane, što je zero food waste filozofija... - rekla je Angelova.

Neli Angelova 

Tvrtka u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo već 13. godinu zaredom provodi projekt "Vrtim zdravi film", a cilj je educirati učenike osnovnih škola o osnovnim konceptima pravilne prehrane. Kroz razne projekte i kulinarske radionice djeca na zabavan način usvajaju zdrave navike te uče o važnosti zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare