To je to što me zanima!

Najsmješniji trik da ne plačete dok režete luk, ali funkcionira

Britanski televizijski voditelj Phillip Schofield je vidio na internetu kako postoji način na koji možete rezati luk, a da vam ne suze oči, no kako nije bio siguran je li funkcionira izazvao je kolegicu i kuhara na akciju
Vidi originalni članak

Britanski televizijski voditelj Phillip Schofield pokazao je neobičan trik za zaustavljanje suznih očiju dok sjeckate luk. Schofield je u emisiji demonstrirao kako ovo funkcionira.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stavio je krišku kruha u usta i krenuo sjeckati luk kako bi pokazao da možete spriječiti suze dok režete ovu svakodnevnu namirnicu.

PRODULJITE VIJEK TRAJANJA Evo gdje je najbolje čuvati ulje u kuhinji, da se ne bi pokvarilo

Voditelj je kolegicu Holly Willoughby i irsku kuharicu Clodagh McKenna uvjerio da ako stavite krišku kruha u usta dok sjeckate luk, spriječit ćete suzenje očiju. Otkrio je da je ovaj trik vidio na društvenim mrežama i želio ga podijeliti s njima.

- Ranije sam spomenuo da sam vidio na TikToku da postoji način na koji možete rezati luk, a da vam ne suze oči - kaže Schofield.

Voditelj nije još bio siguran je li novo otkriće funkcionira i tako je izazvao ekipu na akciju.

Phillip je posegnuo za cijelom kriškom kruha, rekavši da vam treba 'prava kriška kruha', a ne samo komadić. Gurnuvši kruh u usta, počeo je rezati luk, dok je Holly bila pomalo sumnjičava.

ISPROBAJTE STARE SPECIJALITETE Tradicionalni recepti: Pripremite namaz i pašticadu od maslina...

Međutim, i Holly i Clodagh odlučili su pokušati. Sva tri para očiju ostala su suha.

- Zapravo mislim da ovo prilično dobro funkcionira - Holly je uzviknula. Clodagh je bila posebno impresionirana i nastavila je komentirati kako je trik 'briljantan'.

- Kuharica sam više od 20 godina i grozim se posla s lukom. Nikad nisam čula za ovo - rekla je.

Trik je više puta podijeljen na društvenim mrežama, a korisnici su ga hvalili opisujući ga kao 'genijalnu' ideju te dodaju da će žvakanje komada kruha pomoći u uklanjanju suza dok režete luk. Nagađalo se da je to zato što kruh apsorbira sumporne spojeve prije nego što stignu do vaših očiju.

- Kada sjeckate luk nakon što ste skinuli vanjski dio i izrezali korijen, odnosno vrh, samo prerežite luk na pola i stavite ga u hladnu vodu na 10 sekundi, a zatim ga možete nasjeckati kako želite i otkloniti suze - podijelili su još neke savjete.

- Pomaže čajna žličica u ustima. Koristim to svaki put - dodali su.

POGLEDAJTE 'SPOJ NA SLIJEPO': ‘NE VOLIM I NE ŽELIM DJECU’

JEDNOSTAVNO I BRZO GOTOVO 7 super ideja za ukusna jela: Skuhajte fino varivo ili složenac

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 27.01.2023.

    Režem luk toliko brzo da ne stignem zaplakati...

  • 27.01.2023.

    A, stekne se imunitet neki...ipak, za one koji ne koriste sjeckalice i slično...😆

  • Gibbs55 27.01.2023.

    Ma tko još plače dok reže luk?

Komentiraj...
Vidi sve komentare